Ἐγκαινιάζεται ἡ ἐπανέκθεσις τῶν αἰθουσῶν τοῦ Ἐπιγραφικοῦ Μουσείου

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/05/3559f-epigrafiko_mouseio.jpg?w=640 Με κεντρική ιδέα “Ιστορία μέσα από τους λίθους” ανοίγει τις πύλες του για το κοινό η επανέκθεση των αιθουσών του Επιγραφικού Μουσείοu (Τοσίτσα 1) την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 (ώρα 7.00 μ.μ.).

Υπό το πρίσμα αυτού του σκεπτικού η επανέκθεση εστιάζει στις ιστορικές και κοινωνικές πληροφορίες που παρέχουν τα ενεπίγραφα μνημεία και την σημασία τους για την γνώση των διαφόρων πτυχών του βίου των αρχαίων Ελλήνων.

Στη νέα μουσειολογική προσέγγιση οι επιγραφές παρουσιάζονται κατά θεματικές ενότητες με παράλληλη χρονολογική οργάνωση και με πλούσιο πληροφοριακό υλικό, επιτοίχιο και ψηφιακό, ώστε να γίνουν πιο προσιτές τόσο στο ευρύ όσο και στο επιστημονικό κοινό.

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/05/0a27d-epigrafiko_mouseio2.jpg?w=601&h=174

Με αφορμή τα εγκαίνια θα παρουσιαστεί στους χώρους το θεατρικό δρώμενο «Πόλεμος, βίαιος διδάσκαλος» από την ομάδα «Θουκυδίδης δραματικός», σε κείμενο-δραματουργία Γιάννη Λιγνάδη. Τη σκηνοθεσία συνυπογράφουν ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Γιάννης Παναγόπουλος. Η παράσταση είναι παραγωγή του Μορφωτικού και Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

* Η επανέκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013

Πηγή: ΥΠΠΟ

anaskafi

Advertisements

About ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΝΕΕΥΣ

*...ἡ καλουμένη Τενέα. οἱ δὲ ἄνθρωποί φασιν οἱ ταύτῃ Τρῶες εἶναι, αἰχμάλωτοι δὲ ὑπὸ Ἑλλήνων ἐκ Τενέδου γενόμενοι...*
This entry was posted in ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ. Bookmark the permalink.