Αναζωπυρώνεται η κόντρα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, για την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα

https://i2.wp.com/www.intrakat.gr/wp-content/uploads/2017/01/Intrakat-Temenos-IMG_1085.jpg

Το άρθρο 5 του νομοσχεδίου «μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης» που συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος από τη Βουλή και το οποίο ρυθμίζει θέματα λειτουργίας του τεμένους διχάζει για άλλη μια φορά τη συγκυβέρνηση.

Ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης με δηλώσεις του στο CNN Greece σημειώνει ότι το κόμμα του συνεπές στις θέσεις που από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει για το ζήτημα αυτό, θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο.

«Δεν ψηφίσαμε το περασμένο καλοκαίρι, άρθρο για τις διαδικασίες ανέγερσης του τεμένους, θα ψηφίσουμε τώρα;», αναφέρει και εκφράζει τη διαφωνία του για το γεγονός ότι η λειτουργία του θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Πουθενά στον κόσμο δεν γίνεται κάτι ανάλογο, όταν για παράδειγμα έχουμε την ανέγερση μιας ορθόδοξης εκκλησίας στο εξωτερικό, τα έξοδα δεν επιβαρύνουν την άλλη χώρα», συμπλήρωσε.

Το επίμαχο άρθρο 5 δεν κινδυνεύει με καταψήφιση, καθώς τον περασμένο Αύγουστο μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή..

Υπέρ της διάταξης για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό (στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ) τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

«Δεν θα έχει πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή εμείς καταψηφίζουμε, γιατί θα στηρίξουν το άρθρο όσοι είχαν ψηφίσει για το τέμενος και την προηγούμενη φορά», δηλώνει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το άρθρο για το Ισλαμικό Τέμενος ξεκινά σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/05/18e3d-temenos1.png?w=600&h=931
https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/05/cc0cf-temenos2.png?w=600&h=899
https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/05/1ec6f-temenos3.png?w=600&h=888

eglimatikotita

 

Advertisements
This entry was posted in ΑΘΛΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΙΣΛΑΜ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Bookmark the permalink.