Γιώργος Κάππης, 11 Μαΐου 1999

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/05/d493a-11933423_1617066601877738_7212080846642174145_n.jpg?w=300&h=340Ο ηθοποιός Γιώργος Κάππης (Γεννήθηκε το 1928, στα Άνω Ραβένια Ιωαννίνων (Πωγώνι) και πέθανε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 1999) έγινε γνωστός από δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες του κινηματογράφου.
Εμφανίστηκε σε ταινίες του Δαλιανίδη και αλήστου μνήμης ρόλοι του είναι ως αφελής γιος του Αλέκου Λειβαδίτη στο «Ο εμίρης και ο κακομοίρης» αλλά και ως σκηνοθέτης που τελικά ξυλοφορτώνεται από το Λάμπρο Κωνσταντάρα στο «Ο τρελός τα έχει 400».Έλαβε μέρος και σε πολλές βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80 λόγω επιβίωσης.
Αλησμόνητος έχει μείνει στη μνήμη του πειραϊκού θεατρόφιλου κοινού όταν (μετά τη μεταπολίτευση) ανοίγοντας η αυλαία, το σκηνικό παρουσίαζε μια μεγάλη κλειστή γροθιά με ανασηκωμένο όμως το μεσαίο δάκτυλο στη κορυφή του οποίου φερόταν να κάθεται ο Γ. Κάππης, χωρίς να μιλάει. Μετά παρέλευση 2-3 λεπτών και ενώ το κοινό γέλαγε έντονα προκαλούμενος πειραχτικά έλεγε:
– Γελάτε ε!…, Γελάστε!…, Γελάστε!… Όλοι σας 7 χρόνια καθόσασταν εδώ πάνω!
Πέθανε φτωχός, μέσα στη μοναξιά, το Μάιο του 1999. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο της Γλυφάδας με παρουσία πολύ λίγων συναδέλφων του. Είχε μια κόρη, την Πατρίτσια.

Φιλμογραφία

Ισόβια (1988)
Ο Μεγάλος Παραμυθάς (1988) [Γιάγκος]
Δημόσιος Υπάλληλος (1986)
Γρανίτα από χιόνι (1986) [Μηνάς Κοντοπόδης]
Ο Ανθρωπος που το΄παιζε πολύ (1983) [Ιερεμίας]
Παπασούζας φαντομάς (1983) [αστυνόμος Δημητρίου]
Πολίτες Β`Κατηγορίας (1981)
Ο Ποδόγυρος (1980)
Κλεμμένος Ερωτας (1972)
Ο κυρ’ Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Σωτήρης]
Τα ομορφόπαιδα!.. (1971) [Αλέκος Μερτζεσόλης]
Αγάπησα μιαν άγνωστη (1970) [Ανέστης]
Η Αρχόντισσα της Κουζίνας (1969) [Θανάσης]
Ο Θαυματοποιός (1969)
Το Αφεντικό μου ήταν Κορόιδο (1969)
Μεγάλες Αγάπες (1968)
Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Ρένος Μουσάκης]
Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968)
Το Κορίτσι της Οργής (1967)
Νυμφίος ανύμφευτος (1967) [ελεγκτής ΟΣΕ]
Φίφης ο ακτύπητος (1966) [Ζούμπας]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Αποστόλης]
Άλλος… για το εκατομμύριο! (1964) [Αριστείδης Φυσέκης]
Κόσμος και κοσμάκης (1964) [«Ψαροκασέλας»]
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [Αλή]
Ό,τι θέλει ο λαός (1964) [Αριστείδης]
Ψευτοθόδωρος (1963) [Μήτσος Τριχάς]
Ζητείται Τίμιος (1963) [Σωτήρης]
Πονεμένη Μητέρα (1962)
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [πελάτης ραφείου]

greekactor

Advertisements
This entry was posted in ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ. Bookmark the permalink.