ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΜΑΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΡΠΟΦΣΚΥ)!

https://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2017/05/lazo_trpovski_and_andrey_chipov_communists_from_aegean_macedonia.jpg?w=368&h=261Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Στην κουκουέδικη ιστοσελίδα, διαβάσαμε την εξής είδηση:

«Εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποίησε σήμερα, Κυριακή 30 Απρίλη 2017 η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ για τα 7 δολοφονημένα στελέχη του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ και των μαχητών του ΕΛΑΣ που τους συνόδευαν. Η δολοφονία τους έγινε από τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών στη θέση Ζαρκαδόπετρα, στην πιο ψηλή κορφή πάνω από το χωριό Ίμερα Κοζάνης. Εκ μέρους της ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ μίλησε ο Τζελαπτσής Δημήτρης».

Ποιοί είναι οι τιμηθέντες κουκουέδες που σκότωσαν οι «συνεργάτες των Γερμανών» – προφανώς ως τέτοιους χαρακτηρίζουν τα μέλη των εθνικών αντικομμουνιστικών οργανώσεων, που αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία μας ελληνική; Όπως βλέπουμε στην σχετική φωτογραφία, την πρώτη θέση του μνημείου που τους έχουν στήσει οι κουκουέδες φιγουράρει το όνομα του Ζησιάδη ή Τερπόφσκυ. Αλλά, το όνομα του Τερπόφσκυ είναι πρώτο και σε μια άλλη λίστα: των απελευθερωθέντων κομμουνιστών από τις φυλακές της Ακροναυπλίας, από τους Γερμανούς, κατόπιν παρεμβάσεως της βουλγαρικής πρεσβείας στην Αθήνα (που υποστήριξε ότι επρόκειτο για Βουλγάρους…), τις πρώτες ημέρες της κατοχής. Τυχαίο; Δε νομίζω!

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Advertisements
This entry was posted in ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ, ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ. Bookmark the permalink.