ΕΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ!

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/04/basliksiz-2-30.jpg?w=500&h=256

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Καθώς πλησιάζουμε στην κρίσιμη ημερομηνία της 16ης Απριλίου που θα γίνει το δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία, στο περιβάλλον του Ερντογάν αυξάνει επικίνδυνα η νευρικότητα καθώς ο περίπατος που φαντάζονταν μετατρέπεται σε εφιάλτη με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Συγκεκριμένα στην τελευταία δημοσκόπηση που έγινε από την τουρκική εταιρεία Sonar, στις 31 Μαρτίου, το Όχι καταγράφει προβάδισμα με 51,8%, ενώ το Ναι παίρνει το 48,8%.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 2000 ατόμων σε 12 κομβικές τουρκικές επαρχίες, οι οποίες είναι : Χατάϊ, Άδανα, Μερσίνα, Αττάλεια, Καχραμάνμαράς, Άγκυρα, Τσανκιρί, Τσόρουμ, Υοζγκάτ, Ορδντού, Σμύρνη και Μούγλα.

Παρατηρείται μείωση των αναποφασίστων που μάλλον προσανατολίζονται προς το Όχι, ενώ εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις νοτιοανατολικές επαρχίες που οι Κούρδοι ψηφίζουν πάνω από 80% το Όχι. Εκεί θα ρίξει μεγάλο βάρος τις επόμενες μέρες το επιτελείο του Ερντογάν.

Εντυπωσιακό είναι πως ο πρώην πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχουν αποστασιοποιηθεί από την προεκλογική εκστρατεία και απέχουν από την στήριξη στον Ερντογάν

Πάντως όπως εκτιμούν οι παρατηρητές, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος και ο Ερντογάν δείχνει ότι χάνει το «παιχνίδι», παρά του ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, από εδώ και πέρα δεν αποκλείεται κάποια μεγάλη προβοκάτσια

Προβοκάτσια όμως προς τα που; Εδώ είναι το κρίσιμο ερώτημα.

nikosxeiladakis.gr

Advertisements
This entry was posted in ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ. Bookmark the permalink.