Ράντεφ σε Ερντογάν: Η Βουλγαρία δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας, από χώρες που δεν σέβονται τη δημοκρατία

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2017/03/4bba2-radev.jpg?w=551&h=373

«Σεβόμαστε την Εθνική Ημέρα της Ελλάδας»

«Η Βουλγαρία δεν δίνει αλλά και δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας, ιδιαίτερα από χώρες που δεν σέβονται το κράτος δικαίου».

Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, όταν ρωτήθηκε πως αντιμετωπίζει τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν παρενέβη στις βουλγαρικές εκλογές «ασκώντας πίεση» στους Τούρκους που ζουν στη Βουλγαρία να ψηφίσουν σύμφωνα με τα τουρκικά συμφέροντα, δηλαδή κόμμα που υποστηρίζεται από την Άγκυρα και είναι παρακλάδι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP.

Ο Ράντεφ ήταν κατηγορηματικός ότι κάθε πολιτικός πρέπει να λαμβάνει πρώτα μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας και μετά να ομιλεί.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εκλογές στη Βουλγαρία θα γίνουν ειρηνικά. Η Βουλγαρία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία καθοδηγείται από τους νόμους της και όχι από «συναισθήματα» ξένων και ιδιαίτερα από αρχηγό κράτους», είπε.

Στη δήλωσή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Ρούμεν Ράντεφ προέβη σε υπενθύμιση της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας ( 25η Μαρτίου).

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι σεβόμαστε την εθνική εορτή του εταίρου και γείτονά μας, την Ελλάδα – την πατρίδα της δημοκρατίας», είπε.

news.bg, bgnes.com

echedoros-a.gr

Advertisements
This entry was posted in ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ. Bookmark the permalink.