Τραμπ προς Μέρκελ: «Η μετανάστευση είναι προνόμιο, όχι δικαίωμα»

https://i2.wp.com/air.news.gr/cov/20/2017-03-17T163338Z_78680566_RC1838A150D0_RTRMADP_3_USA-TRUMP-GERMANY.JPG_b1.jpgΟ Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν για πρώτη φορά, συζητώντας πολλά θέματα για τα οποία τα οι δύο τους έχουν διαφωνήσει στο παρελθόν, όπως η μετανάστευση, οι αμυντικές δαπάνες και το ελεύθερο εμπόριο.

«Τα δύο έθνη μας μοιράζονται πολλά κοινά, μεταξύ των οποίων την επιθυμία για την ασφάλεια, την ευημερία και την ειρήνη» δήλωσε ο Τραμπ. Επαίνεσε την κατάρτιση της Γερμανίας στον τομέα του βιομηχανικού εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβανομένης και  της «αξιοποίησης του πλήρους δυναμικού των γυναικών», ένα  παράδειγμα που οι ΗΠΑ μπορούν να εξετάσουν καθώς επιδιώκουν την ανοικοδόμηση της βιομηχανικής βάσης τους.

Για το ΝΑΤΟ, θέμα για το οποίο Τραμπ έχει επικριθεί έντονα, επειδή νιώθει ότι τα άλλα μέλη του «δεν πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί»  ο Πρόεδρος  προσέφερε κλαδί ελιάς, αλλά επανέλαβε τα αιτήματα του προς τις άλλες χώρες, για να προχωρήσει η συμμαχία.

«Επανέλαβα προς την Καγκελάριο Μέρκελ την ισχυρή υποστήριξή μου προς το ΝΑΤΟ, καθώς και την ανάγκη να πληρώσουν το μερίδιο τους  οι σύμμαχοι, για το κόστος της άμυνας», δήλωσε ο Τραμπ. «Πολλά έθνη οφείλουν τεράστια ποσά από τα προηγούμενα χρόνια, και αυτό είναι πολύ άδικο για τις ΗΠΑ».

Ευχαρίστησε επίσης την Μέρκελ για τη δέσμευσή της για την αύξηση των αμυντικών δαπανών, καθώς και για την υποστήριξή της στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, που κόστισε την ζωή  περισσότερων από 50 Γερμανών στρατιωτών,  ως μέλος του συνασπισμού κρατών στον αντι-ISIS πόλεμο..

«Την ευχαρίστησα για την προσφορά της, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αναζητητώντας μια ιδανική ειρηνική λύση», δήλωσε ο Τραμπ.

Σχετικά με τη μετανάστευση, ένα θέμα για το οποίο οι δύο ηγέτες έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις, ο Τραμπ είπε ότι η έμφαση πρέπει να δωθεί στην εθνική ασφάλεια.

«Η μετανάστευση είναι ένα προνόμιο, όχι δικαίωμα, κα ιη ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη» είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα σεβαστούν τους ιστορικούς θεσμούς και το «δικαίωμα της ελευθερίας των ανθρώπων να διαχειρίζονται τη δική τους μοίρα».

Η συμμαχία μας είναι ένα «θεμέλιο ενός πολύ ελπιδοφόρου μέλλοντος», είπε.

Η Μέρκελ επανέλαβε τα σημεία της συμφωνίας με τον Τραμπ, λέγοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει τις στρατιωτικές  της δαπάνες, καθώς η χώρα συνεχίζει να εργάζεται στο Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη.

«Είχαμε μια πολύ καλή πρώτη ανταλλαγή απόψεων», είπε.

Επαίνεσε τον Τραμπ για τη δέσμευση των ΗΠΑ για τη διαδικασία  στο Μινσκ για την Ουκρανία. «Θα πρέπει να υπάρξει μια σίγουρη και ασφαλής λύση για την Ουκρανία, αλλά και η σχέση με τη Ρωσσία πρέπει να βελτιωθεί», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ συμφώνησε με τον Τραμπ ότι «το εμπόριο πρέπει να είναι πιο δίκαιο, πρέπει να είναι μια win-win κατάσταση», προσθέτοντας ότι «η παγκοσμιοποίηση θα πρέπει να διαμορφωθεί με έναν ανοιχτόμυαλο τρόπο, αλλά και  σαφώς δίκαιο» Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι ο ίδιος δεν «πιστεύει στην απομονωτική πολιτική», αλλά συμφωνεί με το ελεύθερο εμπόριο εφ ‘όσον είναι δίκαιο προς τις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η Μέρκελ κάλεσε τις ΗΠΑ να «επανέλθουν στο τραπέζι και να συνεχίσουν τις συνομιλίες  [ΤΤΙΡ] », αναφερόμενη στο εμπόριο και τις επενδύσεις [Διατλαντική Εταιρική] , η οποία είναι υπέρ των ελεύθερων εμπορικών συμφωνιών. Αντιθέτως ο Τραμπ είναι υπέρ των διμερών συμφωνιών.

Η Μέρκελ υποστήριξε ότι η ΤΤΙΡ είναι στην πραγματικότητα, μια διμερής συμφωνία, διότι είναι μόνο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ δεν ήταν πάντα δημοφιλής στη Γερμανία»,πρόσθεσε.

Κατά την διάρκεια ερωτήσεων και απαντήσεων,ο Τραμπ ρωτήθηκε για την αντικατάσταση του Obamacare από το GOP’s American Health Care Act. Υποσχέθηκε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες, οι οποίοι είχαν στο παρελθόν αντιταχθεί στο νομοσχέδιο, τελικά θα το ψηφίσουν.

Απάντησε επίσης σε ερωτήματα σχετικά με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του, ο οποίος απαιτεί μια αύξηση 54 δισεκατομμυρίων δολλαρίων σε αμυντικές δαπάνες, λέγοντας ότι ο στρατός «θα είναι ισχυρότερος από ποτέ, και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσουμε».

Όταν ρωτήθηκε αν λυπάται για οποιαδήποτε από τα tweets του, Trump απάντησε: «Πολύ σπάνια», προσθέτοντας ότι τα social media του επιτρέπουν να πάρει θέση γύρω από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν δεν λένε την αλήθεια γι ‘αυτόν. Επίσης, αστειεύτηκε με την Μέρκελ, ως στόχο της κατασκοπείας NSA υπό την κυβέρνηση Ομπάμα, λέγοντας:  «Όσον αφορά την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την παρελθούσα διοίκηση, τουλάχιστον έχουμε κάτι κοινό»

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επανειλλημμένα στις κατηγορίες του, ότι ο προκάτοχός του μαγνητοφωνούσε συνομιλίες του στον Trump Tower στη Νέα Υόρκη πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η διακομματική ομάδα νομοθετών που διερευνά οποιαδήποτε αδικοπραγία από την κυβέρνηση Ομπάμα, σχετικά με την κατασκοπεία  αμφισβητεί τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη.

rt

ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ

Advertisements
This entry was posted in ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η.Π.Α. and tagged . Bookmark the permalink.

21 Responses to Τραμπ προς Μέρκελ: «Η μετανάστευση είναι προνόμιο, όχι δικαίωμα»

 1. Ο/Η Χριστιανα λέει:

  Το «αυτονόητο «δηλαδή, της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας περί φιλοξενίας, ή/και αντιμετώπισης του ικετη…

  Οι εμπνευστές του πρώτου αμερικανικού Συντάγματος, υπήρξαν αρκετά ταπεινοί ώστε να τα δανειστούν από την δική μας παρακαταθήκη και να τα εντάξουν σε αυτό…

  Οι Έλληνες, κύριε;;;;

  Υγ: Καλός ο Τραμπ, αλλά δεν ξανά ανακάλυψε την Αμερική….
  Απλώς παραθεσε εδάφιο του Συντάγματος των ΗΠΑ στην μεταλλαγμένη ανθρωπομορφη φωκια.

  • Ο/Η Χριστιανα λέει:

   Οσο για τις κακοπληρωμενες εγχώριες σταφιδιασμενες ρουφιανιτσες που επικρίνουν τον Τραμπ γιατί ΔΕΝ ηταν αρκετά…. σκληρός με την Γερμανία στην συνάντηση του με την Φώκια, να βρουν πιο δυνατό πιοτι για να καταπολεμήσουν τα ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΣΤΕΡΗΣΗΣ που τις βασανίζουν και να κρατήσουν τους χαρακτηρισμούς για το κακοφορμισμενο σαρκιο τους.

   Αντε γιατί οι 50 αποχρωσεις της χυλοπιτιασμενης ρουφιανας, ειναι…..επι του πιεστηρίου….

   Αντε γιατί μας πήρε η ρουφιανομποχα σιχαματα του διαδικτύου.

   • Ο/Η Θανάσης Κ. λέει:

    Ξερεις Χριστιανα ποσο δύσκολη είναι η νόμμη μετανάστευση για έναν λευκο στις ΗΠΑ? Αν δεν εισαι πουστης, λεσβια, μαυρος η μεξικανος για να ισχυσει για σενα το περιφημο affirmative action, περιμενεις στην ουρα για χρονια. Και όταν επιτελους παρεις την περιφημη πρασινη καρτα, σου δινουν εναν οδηγο στην πυλη εισοδου, που το πρωτο που σου ξεκαθαριζει ειναι αυτο:
    Χαρη σου καναμε που θα κατοικησεις και θα εργαστεις νομιμα στη χωρα μας, και αυτοι ειναι οι κανονες που θα πρεπει να σεβεσαι. Αν θες. Αν δεν θες, τραβα πισω. Οσο για υπηκοοτητα;;;; Αν εξαιρεσεις τις μεξικανες που ερχονται εδω παρανομα να γεννοβολησουν για να αναγκασουν το κρατος να δωσει υπηκοοτητα στα μωρα τους, ολοι οι υπολοιποι κοινοι θνητοι, περιμενουμε χρονια για να κανουμε αιτηση, και πιστεψε με, η εκδικαση της υποθεσης στο δικαστηριο, δεν ειναι καθολου τυπικη.Σε ξεψαχνιζουν, αν δουλευεις, αν φευγεις συχνα, αν πληρωνεις τους φορους τους, αν γνωριζεις την ιστορια τους, το Συνταγμα τους, την Γεωγραφια τους. Και μην ακουσω τωρα κανεναν ψευτοελληνα πατριωτη του κωλου να μου πει -σιγα την ιστορια που εχουν- γιατι θα απαντησω -ναι ρε βλαμμενε, αυτοι σεβονται αυτην την εστω υποτυπωδη ιστορια που εχουν. Εσυ ρε γιγαντα που κουβαλας πισω σου χιλιαδες χρονια, γιατι εισαι κωλοπαιδο και την αγνοεις;- Αυτο λοιπον το αυτονοητο προσπαθει να αλλαξει ο Τραμπ εδω, ΚΑΙ αυτο μαλλον, αλλα βρισκει εμποδιο σε ολα τα χταποδια που εχουν απλωσει αιωνες τωρα τα πλοκαμια τους σε Ευρωπη πρωτα και Αμερικη αργοτερα , τα οποια χταποδια εχουν τρεις εχθρους: Τα εθνη, την οικογενεια και την λευκη φυλη. Γι αυτο βλεπεις κατι τραγικα μιασματα της αμερικανικης και ευρωπαικης δημοσιογραφιας να εχουν εξαντλησει ολα τα μεσα για να τον χτυπησουν. Με τελευταιο κολπο τον υποτιθεμενο φιλοσιωνισμο του. Κρατησε το αυτο Χριστιανα, ειναι πολυ υπουλο το παιχνιδι που του παιζουν, και απο την αλλη, πολλα χρονια πισω προετοιμασμενο το σχεδιο δρασης του Τραμπ. Ο Τραμπ δεν ειναι μονος του. Ο Τραμπ ειναι η βιτρινα σε μια καλοκουρδισμενη μηχανη. Ευχομαι να ζησουμε να δουμε αυτην την μαχη να κερδιζεται απο την ομαδα Τραμπ, γιατι αυτες οι μαχες, δεν κερδιζονται σε μηνες, κυριως οταν οι αντιπαλοι, σου ετοιμαζαν αυτην την κατασταση αιωνες.
    Και για του λογου το αληθες, κανε μια γυρα στο μικρο χωριο του ελληνικου διαδικτυου και δες με τι λυσσα χτυπανε τον Τραμπ. Οι αναρτησεις που διαβαζω ειναι απο εξοργιστικες στην καλυτερη μεχρι για τον π@υτσο στην χειροτερη. Αυτο δεν σου λεει πολυ απλα οτι υπαρχει γραμμη απο τα τρια-τεσσερα μεγαλα δικτυα διανομης ειδησεων; Και μην αναρωτηθεις πώς ενα μπλογκ του κυρ αποτετοιου αποτυχημενου εχει κονε με τους μεγαλους… Δεν εχει. Έχει ομως με τον μικροτερο που εχει με τον μεγαλυτερο, που εχει με τον μεγαλο. Μονη σου το εγραψες, προφανως αναφερομενη σε καποιο δημοσιευμα του κωλου που θα διαβασες για τον Τραμπ…Οι 50 αποχρωσεις της ρουφιανιας; Εχεις δικιο λοιπον. Η ρουφιανια εχει διαβαθμισεις. Υπαρχει ο μικρος ρουφιανος, ο μεσαιος ρουφιανος και ο μεγαλορουφιανος. Κοιτα γυρω σου και θα τους δεις.
    Α, και μιλωντας για ρουφιανους, εχουμε γελασει απιστευτα οι Χρυσαυγιτες εδω στην Αμερικη, με κατι τραγικους τυπους που στελνουν απο την πατριδα για να μιλησουν στις ελληνικες κοινοτητες για την μιαρη Χρυση Αυγη και για τον κινδυνο που αποτελει το κομμα για την δημοκρατια… Μιλαμε για κατι φακλανες συνταξιουχες εξηντα φυγε ομιλητριες, και κατι κοιλαραδες μουστακαληδες αποτυχημενους χασαπηδες ομιλητες, που δηλωνουν απο δημοσιογραφοι μεχρι πολιτευτες και κυριως πατριωτες! Εχουν χεστει απο τον φοβο τους μην τα παρουμε κρανιο μερικες χιλιαδες εδω περα και κατεβουμε Ελλαδα να ψηφισουμε στις εκλογες που σκανε οπου ναναι. Μετρανε κεφαλια οι γερολαδαδες, βαζουν λακεδες στις κοινοτητες να σταμπαρουν Χρυσαυγιτες και στελνουν το ραπορτο στην πατριδα.
    Αυτο γινεται εδω και δυο μηνες περιπου και περιμενω να κορυφωθει με τους γελοιους που θα μαζευτουν με αφορμη την Επετειο της 25ης Μαρτιου κι εκει θα μετρησουν για τα καλα τις διαθεσεις μας. Τωρα ισως να καταλαβαινεις καλυτερα γιατι φωναζω να δωθει ψηφος χθες στους ομογενεις της Αμερικης
    Πάντως, ενα θα σου πω: Eνα χιλιαρικο ειναι πηγαινελα και κανα πεντακοσαρικο να μεινουμε δυο τρεις μερες καπου. ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ελληνες το σκεφτομαστε πολυ σοβαρα πια, γιατι αλλο οπλο απο δω αυτην την στιγμη, τουλαχιστον εμεις οι απλοι, δεν εχουμε.
    Την καληνυχτα μου.
    Θανάσης.

   • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

    Γνωστος μου τελειωσε το ΑΠΘ και πηγε στην Αμερικη να κανει μεταπτυχιακο στην Βοστωνη.

    Μολις κατεβηκε απο το αεροπλανο, με το που πατησε το ποδι του στην Αμερικη,
    τον επιασε η αστυνομια και τον πηγε για ανακρισεις !

    Ο λογος ;;

    Οταν ηταν φοιτητητης το 2003, τοτε με αφορμη τον πολεμο της Αμερικης με το Ιρακ,
    ειχε βρεθει κι αυτος να διαδηλωνει μαζι με αλλο πληθος Ελληνων, στην Αμερικανικη πρεσβεια στην Θεσσαλονικη. Οι καμερες τον εγραψαν, τον βρηκαν τα στοιχεια του, δεν ξερω με ποιο τροπο και του την ειχαν στημενη. Του εδειχναν στην ανακριση φωτογραφια ζουμαρισμενη στην φατσα του απο τις διαδηλωσεις του 2003. Τελικα με τα πολλα και αφου δεν βρηκαν τιποτα μεπτο τον αφησαν.

   • Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

    Ἔμ βέβαια Θανάση, δέν εἶναι παντοῦ «μπᾶτε σκύλοι ἀλέστε» ὅπως ἐπεδίωξαν -καί κατάφεραν- οἱ κομμουνιστοσυμμορίτες, στήν Ἑλλάδα. Καί πολύ καλά κάνει ἡ Ἀμερική…ΑΡΙΣΤΑ!

    Ὄντως ἔχεις δίκιο, εἶναι πυραμιδικό σύστημα αὐτό πού συμβαίνει μέ τά ἱστολόγια καί μέ τά κανάλια. Δίνει τόν ρυθμό ὁ ἀρχιρουφιάνος καί ἀκολουθοῦν τά ἀνθυπορουφιανίδια.

    Πολλά λεφτά ρέ παιδιά τά εἰσιτήρια, ἀλλά ἄν μπορεῖτε ΕΛΑΤΕ…νά τούς τσακίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

 2. Ο/Η Σουλιώτης λέει:

  τεστ

 3. Ο/Η Σουλιώτης λέει:

  Καποιος επιτελους, αρνειται χειραψια στην συγχρονο Αδολφο, Μερκελ
  και οι μνημονιακοι Ελληνες σχολιαστες κυριως οι αριστεροι, στο διαδυκτιο,
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την Μερκελ (!)…

  Ερμηνεια:

  (…)Σύνδρομο της Στοκχόλμης
  Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς…(…)

  (…)Το σύνδρομο της Στοκχόλμης μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή τραυματικής συγκόλλησης, η οποία δεν απαιτεί απαραιτήτως ένα σενάριο ομηρείας, αλλά το οποίο περιγράφει «ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ δύο ατόμων, όπου ένα πρόσωπο παρενοχλεί περιοδικά, χτυπάει, απειλεί, κακοποιεί, ή εκφοβίζει το άλλο.»»[5] Μια συχνά χρησιμοποιούμενη υπόθεση για να εξηγήσει το φαινόμενο του συνδρόμου της Στοκχόλμης, βασίζεται στη φροϋδική θεωρία. Προτείνει ότι η σύνδεση είναι αντίδραση του ατόμου στο τραύμα του να γίνει θύμα. Η ταύτιση με τον επιτιθέμενο είναι ένας τρόπος που το ίδιο το εγώ υπερασπίζεται τον εαυτό του. Όταν ένα θύμα πιστεύει τις ίδιες αξίες με τον επιτιθέμενο, αυτός παύει να γίνεται αντιληπτός ως απειλή(…)

  (…)Κοινά συμπτώματα του «Συνδρόμου της Στοκχόλμης»
  Θετικά συναισθήματα από το θύμα προς το θύτη (άτομο που το κακοποιεί ή το ελέγχει).
  Αρνητικά συναισθήματα από το θύμα προς την οικογένειά του, τους φίλους ή τις αρχές.
  Θετικά συναισθήματα από το θύτη προς το θύμα.
  Υποστηρικτική συμπεριφορά από το θύμα προς το θύτη.
  Ανικανότητα του θύματος να καταστρέψει την «σχέση» του με το θύτη.(…)

  Σύνδρομο της Στοκχόλμης
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%BC%CE%B7%CF%82

  • Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

   Ὄχι ἀγαπημένε μου Σουλιώτη, τό σύνδρομο τοῦ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ εἶναι….

   • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

    Ισως ειναι και τα δυο Μαρια μου…
    Οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι υπερβολικα αδυνατοι ψυχολογικα. Σπανε και λυγιζουν πολυ ευκολα, με αποτελεσμα να γινονται πανευκολα θυματα αναλογων συνδρομων.
    Βεβαια οταν εισαι και κακος ανθρωπος και προδοτης, αποκτας και πιο ευκολα και το παραπανω συνδρομο, αρα παιζει ρολο. Δεν μπορουν να χωνεψουν οι αριστεροι οτι ενας εστω και ελαχιστα εθνικιστης ειναι αυτος που αντιστεκεται στη νεα ταξη, σε σημειο να υποστηριζουν τους δημιους μας !

   • Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

    Μέ τόν ἀδύναμο εἶναι ἄλλο θέμα, ἀλλά αὐτά τά δημοσιοκαφριλίκια πού εἴδαμε καί διαβάσαμε, δέν ἐμπίπτουν στήν κατηγορία….

 4. Ο/Η Χριστιανα λέει:

  @Σουλιωτη,

  Ναι, υποστηριζουν την Μερκελ, απαξιωνοντας τον Τραμπ.

  Με την συνηθη τακτική του ρουφιανου:

  Όταν τους βριζω όλους, χαμένος είναι ΠΑΝΤΑ ο αθώος…..

  Ότι κάνουν οι ρουφιανιτσες και με την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.

  Είναι ακομματιστες, βρίζουν ΟΛΑ τα κόμματα μαζί, ενώ κάτω από το τραπέζι πληρώνονται με το κλικ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ, αρκει να βριζουν μαζί και τη ΧΑ.

  ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ, ΗΛΙΘΙΕ…..

  (Όχι εσύ αδερφέ…).

  @Θαναση,

  Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις πληροφορίες που έχω εδώ και καιρό.

  Πραγματικά χαίρομαι….

  Θα είμαστε σε επαφή…

  • Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

   Καί ποῦ νά ἤξερε ὁ Θανάσης τί γίνεται ἐδῶ…κάθε μέρα ἐκπλήσσομαι ἀπό τόν ἀριθμό τῶν ἀτόμων, πού μέ λῦσσα τώρα πιά, φωνάζουν ὅτι θά ψηφίσουν Χ.Α. γιατί σιχάθηκαν τούς κλέφτες τόσα χρόνια.
   Τά ΄χουν πάρει μέ τούς λάθρο, μέ τούς φόρους καί θυμήθηκαν-ἐπιτέλους- τόν Γ. Παπαδόπουλο καί ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ…

  • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

   Χριστιανα μου, εσυ και η Μαρια αναφερεστε σε αυτους που συνειδητα και εν γνωσει τους κανουν προπαγανδα και παραπληροφορουν. Εγω με αυτο το σχολιο αναφερομαι σε αυτους που ειναι ψυχικα αδυναμοι και στα απλα κομματοσκυλα.

   Πχ
   σε μια ελληνικη ταινια ο Λαμπρος Κωνστανταρας εχει δειρει καποιον και του κανουν δικαστηριο.
   Στο δικαστηριο, αυτος που εφαγε τις ξυλιες, τελικα ανακαλει την κατηγορια του.
   Τοτε μια γυναικα τον ρωταei, τελικα δεν σε εδειρε ;;;
   Και ο βλακας(με το συνδρομο της στοκχολμης) απανταει: Γιατι ποιος μπορει να με δειρει εμενα ;;…

   Αντιστοιχα μπορεις να πεις, οτι οι υποστηρικτες της Μερκελ στο news24 λενε
   Γιατι τι μπορει να μας κανει εμας(τους αντρες) μια μερκελ ;;…
   και τελικα αρνουνται το εγκλημα.

   Σε αυτους ανφερομαι εδω, οπως οι σχολιαστες του αριστερου news24.

   • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

    Του αριστερου news247

   • Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

    Ναί, ἄλλο λέμε…
    Ἀλλά κι αὐτοί ζημιά κάνουν, δυστυχῶς
    καί πολύ φοβᾶμαι ὅτι ἡ φᾶση πού βρισκόμαστε, δέν εἶναι γιά τέτοιες πολυτέλειες…γιά χλιαρούς!

  • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

   Χριστιανα,

   καλως ή κακως, η Χρυση Αυγη, ειναι το μονο κομμα που δεν εχει ψηφισει ή στηριξει κανενα μνημονιο.
   (Το κκε στο δημοψηφισμα του Ιουλιου, ειχε αβανταρει εμεσως τα κομματα του «ναι»)

   Αυτοι που βριζουν την Χρυση Αυγη, εξ ισου με οσους εχουν ψηφισει μνημονια,
   ειναι πρωην κομμουνιστες, πασοκοι, ιδεολογικοσκυλα της αριστερας γενκοτερα,
   που δεν μπορουν να χωνεψουν οτι οι μονοι που μεχρι στιγμης αντισκεκονται στα μνημονια ειναι οι εθνικιστες.

   Και σε ευρυτετο επιπεδο το ιδιο κανουν και με τον Τραμπ.

   • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

    Αντε και μερικοι εξωκοινοβουλευτικοι αριστεροι, για να ειμαστε δικαιοι πχ Λαφαζανης, Κωνσταντοπουλου, Βαρουφακης, αλλα αυτοι στους οποιους αναφερεσαι, θα δεις να τους βριζουν και αυτους εξ ισου με τους αλλους που ψηφισαν μνημονια.

   • Ο/Η Χριστιανα λέει:

    Αυτοί που αναφέρεις Σουλιώτη, είναι τα φανερά καθίκια.

    Τα υπόλοιπα καθικια ειναι οι ρουφιανοι με το καμουφλάζ του πατριώτη, τα οποία λειτουργούν σε διατεταγμένη απο τα φανερά καθίκια.

    Αυτά τα δευτερα, όπου σταθώ κι οπου βρεθώ θα σφαλιαριζω, διοτι νομιζουν οτι με την ασυλία που τους εχει χορηγηθεί από το σύστημα, απευθύνονται σε…. κουτορνιθια.

    Πισω εχει η αχλαδα την ουρά όμως Σουλιώτη, και να ειναι σίγουροι, οτι στο γενικοτερο νταχτιρντι που έρχεται, θα ναι οι πρωτοι που θα τρέχουν να σωθούν….

    Γιατί αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

    Και απο την λύσσα τους, εχουν γινει…..απροσεκτοι.

    Πολύ απροσεκτοι…..

   • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

    Μωρε και οι ρουφιανοι τωρα τελευταια τις ιδιες τακτικες με τα φανερα καθικια ακολουθουν… Να ναι τα λαθη ;..

  • Ο/Η Σουλιώτης λέει:

   Ειναι σαν τον μυθο του Αισωπου με την αλεπου με την κομμενη ουρα.

 5. Ο/Η Σουλιώτης λέει:

  Καποιος επιτελους, αρνειται χειραψια στην συγχρονο Αδολφο, Μερκελ
  και οι μνημονιακοι Ελληνες σχολιαστες κυριως οι αριστεροι, στο διαδυκτιο,
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την Μερκελ (!)…

  Ερμηνεια:

  (…)Σύνδρομο της Στοκχόλμης
  Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο όμηροι εκφράζουν συμπάθεια και συμπόνοια και έχουν θετικά συναισθήματα προς τους απαγωγείς τους, μερικές φορές σε σημείο που να υπερασπίζονται και ταυτίζονται με τους απαγωγείς…(…)

  (…)Το σύνδρομο της Στοκχόλμης μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή τραυματικής συγκόλλησης, η οποία δεν απαιτεί απαραιτήτως ένα σενάριο ομηρείας, αλλά το οποίο περιγράφει «ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ δύο ατόμων, όπου ένα πρόσωπο παρενοχλεί περιοδικά, χτυπάει, απειλεί, κακοποιεί, ή εκφοβίζει το άλλο.»»[5] Μια συχνά χρησιμοποιούμενη υπόθεση για να εξηγήσει το φαινόμενο του συνδρόμου της Στοκχόλμης, βασίζεται στη φροϋδική θεωρία. Προτείνει ότι η σύνδεση είναι αντίδραση του ατόμου στο τραύμα του να γίνει θύμα. Η ταύτιση με τον επιτιθέμενο είναι ένας τρόπος που το ίδιο το εγώ υπερασπίζεται τον εαυτό του. Όταν ένα θύμα πιστεύει τις ίδιες αξίες με τον επιτιθέμενο, αυτός παύει να γίνεται αντιληπτός ως απειλή (…)

  (…)Κοινά συμπτώματα του «Συνδρόμου της Στοκχόλμης»
  Θετικά συναισθήματα από το θύμα προς το θύτη (άτομο που το κακοποιεί ή το ελέγχει).
  Αρνητικά συναισθήματα από το θύμα προς την οικογένειά του, τους φίλους ή τις αρχές.
  Θετικά συναισθήματα από το θύτη προς το θύμα.
  Υποστηρικτική συμπεριφορά από το θύμα προς το θύτη.
  Ανικανότητα του θύματος να καταστρέψει την «σχέση» του με το θύτη.(…)

  Σύνδρομο της Στοκχόλμης
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF_%CF%84%CE%

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.