Γιατί δεν απομονώθηκαν ΑΜΕΣΑ οι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΩΡΑ…!!! ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!..

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDE3LzAzLzA4L2FuZWtzXzEuanBn&t=636245674856662190&w=820&h=457&a=BottomΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΝΤΟ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΟ, ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ…

Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των αγροτών από την Κρήτη στην Αθήνα, στις οποίες φαίνονται ένας από αυτούς να κρατά μια διαφορετική από την ελληνική σημαία.

Η σημαία με τα τρία μπλε τεταρτημόρια και το τέταρτο κόκκινο με ένα αστέρι στη μέση από πολλούς θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την «ανεξάρτητη» Κρήτη.

Πρόκειται για μια ιδεά που εδράζεται στη φημολογία ότι η συνθήκη του Λονδίνου του 1912-1913 βάσει της οποίας έγινε η ενσωμάτωση της Κρήτης στην Ελλάδα περιέχει έναν όρο που δίνει στους Κρητικούς το δικαίωμα σε 100 χρόνια να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή τους. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΦΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ…

Η συγκεκριμένη σημαία είναι η σημαία της Κρητικής Πολιτείας της μορφής δηλαδή της διακυβέρνησης που ίσχυσε στη μεγαλόνησο το διάστημα από το 1896 – μετά τη Συνθήκη του Βερολίνου που ακολούθησε την Κρητική Επανάσταση – έως το 1913, οπότε και έγινε η πλήρης ενσωμάτωση.

stoxos

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Γιατί δεν απομονώθηκαν ΑΜΕΣΑ οι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.