Χοντραίνει το παιχνίδι – Συνέλαβαν τον διερμηνέα του προξενείου των Η.Π.Α. στα Άδανα

https://i2.wp.com/www.pontos-news.gr/sites/default/files/styles/article_main_medium/public/article/2017-03/diermineas.usa_.adana_.jpgΧοντραίνει το παιχνίδι που παίζεται μεταξύ της Τουρκίας και όλων των μεγάλων και περιφερειακών δυνάμεων που εμπλέκονται στο τεράστιας σημασίας γεωπολιτικό ζήτημα του Ιράκ και της Συρίας, με επίκεντρο την καταπολέμηση του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία, θεωρώντας ότι οι εξελίξεις στις δύο αυτές χώρες, στην ουσία στοχεύουν την ίδια, έχει επιδείξει μια άκρως επιθετική συμπεριφορά κυρίως εναντίον δυτικών χωρών.
Μετά τη σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt Ντένις Γιουτζέλ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (όπως χαρακτηρίζει το ΡΚΚ η Τουρκία), έρχεται η σειρά του επίσημου διερμηνέα του αμερικανικού προξενείου στα Άδανα Χαμζά Ουλουτσάυ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα internethaber.com, ο Χαμζά Ουλουτσάϋ συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας την ώρα που έβγαινε από το κτήριο του προξενείου των ΗΠΑ στα Άδανα και μεταφέρθηκε στο Κιζίλτεπε του Μαρντίν, όπου ο τοπικός εισαγγελέας διεξάγει ανάκριση για το ΡΚΚ. Το τοπικό δικαστήριο αποφάσισε να παραπεμφθεί σε δίκη και να μείνει ελεύθερος μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της δίκης.

Όμως λίγο μετά την απελευθέρωσή του συνελήφθη και πάλι, μετά από ένσταση του εισαγγελέα. Η σύλληψη του επίσημου διερμηνέα του αμερικανικού προξενείου, παρότι ο ίδιος δεν είχε διπλωματική ασυλία, είναι μια κίνηση που έχει και πολιτική σημασία.

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Advertisements
This entry was posted in Η.Π.Α., ΤΟΥΡΚΙΑ and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s