91 ρωσσικές τράπεζες,έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν πειραματικά,το καινούργιο σύστημα Swift


Κάτω από την ομπρέλλα της Κεντρικής Τράπεζας,άρχισε η λειτουργία του καινούργιου συστήματος Swift,για την ενδοτραπεζική επικοινωνία.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τώρα η Ρωσία είναι να τρέξει στο σύστημα, προκειμένου να είναι συμβατή με τα υπάρχοντα πρότυπα standard που χρησιμοποιούνται από Swift, ή να δημιουργήσει άλλο παρόμοια όσο το δυνατόν και να κάνει διεπαφές επικοινωνίας απλές και συμβατές με τα συστήματα hardware και το λειτουργικό που χρησιμοποιούν οι τράπεζες.

Από τεχνολογική άποψη είναι απλό,, αλλά χρειάζεται χρόνο για να δείξει στη διεθνή κοινότητα κάτι που να λειτουργεί, και μάλιστα έχει ήδη τρέξει για αρκετό χρόνο , έχοντας δοκιμάσει μερικά εκατομμύρια συναλλαγές μέσω μερικών εκατομμύρίων μηνυμάτων.

Και είναι ακριβώς αυτό που κάνει η Ρωσία. 91 ρωσικές τράπεζες θα ανταλλάσσουν τα χρήματα με την υποστήριξη του Ρωσικού ισοδύναμου Swift για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, προφανώς η Ρωσία θα θέσει στο τραπέζι το σύστημα της,σε κάθε διεθνές τραπέζι, όταν γίνονται εμπορικές συμφωνίες.

Για παράδειγμα,στό μέλλον,θα μπορούσε το ρωσικό φυσικό αέριο να καταβάλλεται μόνο μέσω τραπεζών οι οποίες έχουν δυνατότητα στο εσωτερικό τους,να χρησιμοποιούν το ρωσσικό Swift.

Μόλις είναι έτοιμο, προφανώς το νέο σύστημα θα είναι ανοικτό και σε άλλες χώρες,που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον,απειλές αποκλεισμού τους,απο το διεθνές υπάρχον,Swift.

sputniknews

This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s