Απαράδεκτη η στάση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν αποδέχεται την προσφορά του fund Global Family Partners που υπέβαλε καλύτερη πρόταση από την Ιntralot

Η Global Family Partners δηλώνει έτοιμη να καταβάλλει υψηλότερο τίμημα από το προτεινόμενο

Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η στάση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν αποδέχεται την προσφορά που υπέβαλλε η Global Family Partners για την απόκτηση της άδειας ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα αν και η πρόταση της είναι καλύτερη από αυτή της Intralot.

Και μάλιστα την στιγμή που η προσφορά της Intralot ανέρχεται στα 5,2 εκατ ευρώ ενώ της Global Family Partners στα 40 εκατ ευρώ.
Το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να εξετάσει εκ νέου τις δύο προσφορές και να αποδειχτεί ποιά είναι η καλύτερη
Να σημειωθεί ότι η προσφορά της Global Family Partners στο ΤΑΙΠΕΔ κατατέθηκε στις 31 Ιουλίου.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Global Family Partners, στην επιστολή που απέστειλε στο ΤΑΙΠΕΔ παρέχονται σημαντικές πληροφορίες που ενδιαφέρουν το σύνολο των μετόχων του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ περιέχει τις κάτωθι διευκρινήσεις:
1) Η προσφορά της Global Family Partners δεν αποτελεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία.
Πρόκειται για μια δέσμευση πως θα προχωρήσει στην απόκτηση της άδειας, έναντι του προτεινόμενου τιμήματος – ή ακόμη και υψηλότερου αν προκύψει από τις διαπραγματεύσεις – εάν η εταιρεία κληθεί να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις αυτές.
2) Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Global Family Partners δηλώνει πως δεν είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί due diligence.
Ταυτόχρονα δηλώνει πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Η Global Family Partners δηλώνει επίσης έτοιμη να παράσχει προς το ΤΑΙΠΕΔ κάθε δυνατή εγγύηση που θα κριθεί αναγκαία.
3) Η Global Family Partners επισημαίνει πως έχει λάβει γνώση της επιστολής που απέστειλαν στο ΤΑΙΠΕΔ, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση οι τρεις ιπποδρομιακές οργανώσεις.
Παράλληλα αναφέρει πως συμμερίζεται την ανησυχία όλων εκείνων, οι ζωές και τα επαγγέλματα των οποίων συνδέονται με τις ιπποδρομίες.
Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει πως η προσφορά της είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των ιπποδρομιών και μετά τη λήψη της άδειας.
Όπως σημειώνει, στη συνέχεια, η Global Family Partners, αν και αναγνωρίζει πως η προσφορά της δεν βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος της διαγωνιστικής διαδικασίας, εξηγεί πως οι νομικοί της σύμβουλοι είναι βέβαιοι πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει εκ νέου αν η προσφορά της έχει αξία, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό συμφέρον και το συμφέρον της Ελλάδας, από οικονομικής πλευράς.
Η Global Family Partners αντιτείνει ως ισχυρό επιχείρημα το ότι εάν απορριφθεί η προσφορά της, τότε θα υπάρχει μόνο μια προσφορά στη διαγωνιστική διαδικασία, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό για την απόκτηση της άδειας ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα.

bankingnews

This entry was posted in ΑΘΛΙΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Απαράδεκτη η στάση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν αποδέχεται την προσφορά του fund Global Family Partners που υπέβαλε καλύτερη πρόταση από την Ιntralot

  1. Ο/Η Phoenix λέει:

    Reblogged this on tolmima.

  2. Ο/Η galanos1936 λέει:

    Και πώς θα ανταμοιφθούν οι «υπηρεσίες» του Κόκκαλη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.