Ο Ρώσσος εθνικιστής στοχαστής Alexander Dugin, βλέπει πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Αλέξανδρος Ντούγκιν πιστεύει ότι ο αποσχιστικός αγώνας έχει εκ νέου ξύπνησει το «Ρωσσικό πνεύμα»

Από τον Κων/νο Κωστόπουλο

Ο σημαντικός Ρώσσος υπερ-εθνικιστής φιλόσοφος δήλωσε στο BBC ότι ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσσίας και της Ουκρανίας «είναι αναπόφευκτος» και κάλεσε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία «για να προφυλάξει το ηθικό κύρος της Ρωσσίας».

Ο  Αλέξανδρος Ντούγκιν είναι ο ιδρυτής του κινήματος της Ευρασίας στην Ρωσσία. Οι απόψεις του θεωρούνται δημοφιλείς ανάμεσα στην επιθετική Ρωσσική ελίτ. Μέχρι πρόσφατα, ήταν επίσης καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, αλλά λέει πως την παρούσα στιγμή η κατάσταση του στο πανεπιστήμιο είναι ασαφής.

Οι απόψεις του δεν έχουν αλλάξει, λέει, αλλά η στάση απέναντι σε αυτές τις απόψεις του από εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία, ενδέχεται να έχουν μετατοπιστεί.

Η γεωπολιτική θεωρία του βασίζεται στο ότι η αποστολή της Ρωσσίας είναι να αμφισβητήσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στον κόσμο, με τη βοήθεια του Ιράν, καθώς και των ευρωσκεπτικιστών μελών, τα οποία είναι σήμερα σε άνοδο στην Ευρώπη.

Έχει επισημανθεί ως ο εγκέφαλος πίσω από την υπερβολικά δημοφιλή προσάρτηση της Κριμαίας, που αποφάσισε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Το επόμενο βήμα, που διακηρύσσει, είναι η στρατιωτική επέμβαση στην ανατολική Ουκρανία, την οποία ο ίδιος αποκαλεί τακτικά Νοβορωσσία (Νέα Ρωσσία). Είναι ένα όνομα, που έχει χρησιμοποιηθεί επίσης από τον Πρόεδρο Πούτιν.

Ο Ντούγκιν πιστεύει ότι το «Ρωσσικό πνεύμα» έχει εκ νέου ξυπνήσει από τον αποσχιστικό αγώνα εκεί, που ο ίδιος αποκαλεί «Ρωσσική Άνοιξη».

Το σύμβολο αυτού του πνεύματος είναι ο διοικητής των ανταρτών Igor Strelkov, που υποστηρίζεται από τον Ντούγκιν ο οποίος είναι σε τακτική επαφή με τους μαχητές στο Ντόνετσκ.

Ρωσσικά στρατεύματα στις ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, τον Απρίλιο.

Μιλώντας στο τηλέφωνο από τη Μόσχα, με σαφή Αγγλικά και με μια αίσθηση του επείγοντος στη φωνή του, ο Ντούγκιν εκφράζει φόβο ότι η «Ρωσσική Άνοιξη» είναι έτοιμη να χάσει την ορμή της: «Είναι ένα πραγματικό χάος.»

«Οι φιλελεύθεροι είναι εναντίον του Πούτιν και οι πατριώτες τον υποστηρίζουν, αλλά μόνο όσο συνεχίζει τις πατριωτικές πολιτικές του. Αν ο ίδιος διστάσει, χάνει τη στήριξη και των δύο πλευρών. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Αλλά ίσως έχει λύση;»
Ο Alexander Ντούγκιν ζήτησε την προσάρτηση της Κριμαίας ήδη από το 2008, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσσίας με τη Γεωργία.

Ταξίδεψε στην αμφισβητούμενη περιοχή της Νότιας Οσσετίας, όπου φωτογραφήθηκε με ένα εκτοξευτή ρουκετών.

Εκείνος θεωρεί πώς εκείνη την εποχή η Ρωσσία έπρεπε να είχε οδηγήσει τα στρατεύματά της κατευθείαν στην Γεωργιανή πρωτεύουσα, Τυφλίδα. Θα έπρεπε να είχε ανατραπεί ο Πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι και να συνεχίσουν για να καταλάβουν την Κριμαία, «η οποία αποτελεί μέρος της Ρωσσίας ούτως ή άλλως».
Τέτοιες απόψεις θα προσέβαλαν τους περισσότερους στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Εκείνη την εποχή, πολλοί Ρώσσοι θα τις έβρισκαν ακραίες. Αλλά όχι πια.

Από την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσσία, η δημοτικότητα του Προέδρου Πούτιν έχει αυξηθεί ως και 86%. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη Levada Centre στη Μόσχα, τα δύο τρίτα των Ρώσσων εγκρίνουν τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Μόσχα θα πρέπει να προσφέρει υποστήριξη.

«Φιλελεύθερη σκιά»
Τώρα, με τις Ουκρανικές δυνάμεις στην επίθεση κατά των ανταρτών στις περιοχές Ντόνετσκ και Luhansk, ο Ντούγκιν κατηγορεί «τους Φιλελεύθερους» ως υπεύθυνους για την απροθυμία του Προέδρου Πούτιν, να στείλει στρατεύματα.

Οι «φιλελεύθεροι», κατά την άποψή του, είναι κυρίως επιχειρηματίες, οι οποίοι έκαναν τις περιουσίες τους στη δεκαετία του 1990. Εάν επιβληθούν περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις  στη Ρωσσία, είναι αυτοί που κινδυνεύουν να χάσουν τα περισσότερα, επειδή έχουν «ενσωματωθεί στην παγκόσμια οικονομία».

Ο εμφανής δισταγμός του προέδρου Πούτιν, κατά την άποψη Ντούγκιν, οφείλεται σε μια εσωτερική πάλη στη Ρωσσική κυβέρνηση  και στο μυαλό του Προέδρου Πούτιν.

«Αυτή είναι η πάλη ανάμεσα στις πατριωτικές, Ορθόδοξες, συντηρητικές δυνάμεις – και τις φιλελεύθερες δυνάμεις, οι οποίες είναι επίσης πολύ ισχυρές», λέει.

Στην πραγματικότητα, ο ίδιος πιστεύει, πως υπάρχουν δύο αντικρουόμενες πλευρές του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η πατριωτική πλευρά του Πούτιν υποστηρίζεται από τους περισσότερους Ρώσσους, και η φιλελεύθερη σκιά του αντιπροσωπεύεται από το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ελίτ, τους ολιγάρχες και τον πρωθυπουργό του,  κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ».

Αυτή η σημείωση κατά του κατεστημένου είναι δημοφιλής στους περισσότερους Ρώσσους, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται την «φιλελεύθερη ελίτ», κατηγορώντας την για το χάος της δεκαετίας του 1990.

Όχι μόνο συμφωνούν πολλοί Ρώσσοι με τις μιλιταριστικές και πατριωτικές ιδέες του Alexander Ντούγκιν, αλλα μερικοί αγοράζουν και το δικό τους εξοπλισμό και ταξιδεύουν στην ανατολική Ουκρανία, γιά να ενταχθούν στις ομάδες των ανταρτών.

ΠΗΓΗ: BBC

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΡΩΣΣΙΑ and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ο Ρώσσος εθνικιστής στοχαστής Alexander Dugin, βλέπει πόλεμο με την Ουκρανία.

 1. Ο/Η Πατρικιος λέει:

  Λετε να ναι μαρκας Μερσεντε;

  ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΕΕΕΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ… ΜΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;

  Σύμφωνα με το καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής», τις προηγούμενες ημέρες αποκαλύφθηκε η δράση ομάδας πρακτόρων που δρούσε στην Ελλάδα.
  Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθη μυστική επιχείρηση της αστυνομίας, σε σπίτι στα νότια προάστια όπου «εντοπίστηκαν» (Άρα δεν συνελήφθησαν. Γιατί άραγε;) 4-5 πρόσωπα, τα οποία είναι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και μετέδιδαν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία έδειξαν πως λαμβάνονταν και διαβιβάζονταν πληροφορίες στο εξωτερικό.
  «Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα», όπως δήλωσε στη φυλλάδα κάποιος δικαστής, απ’ αυτούς που ασχολούνται (;) με την υπόθεση.
  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει η αίσθηση πως είχε στηθεί παραμάγαζο ξένων υπηρεσιών, που πουλούσαν πληροφορίες και σε επιχειρηματίες ακόμα, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν κατά των ανταγωνιστών τους.
  Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2012 στήθηκε λόμπι για επηρεασμό της αγοράς υπέρ εταιριών «από τη Μέση Ανατολή».
  Παρακάτω, η φυλλάδα αναφέρει για λογαριασμό ποιας χώρας της Μέσης Ανατολής δρούσαν οι πράκτορες και δε μας προκαλεί καμία έκπληξη:
  «Το καλοκαίρι του 2013 άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με σύμβουλο μεγάλου πολιτικού παράγοντα, αναφέρει Το Βήμα, από τον οποίο προσπαθεί να εκμαιεύσει πληροφορίες για ταξίδια του προϊσταμένου του με σκοπό να μεταβιβάσει τις πληροφορίες αυτές στο εξωτερικό. Ο εμπλεκόμενος εμφανίζεται να δρα για λογαριασμό δυο ισραηλινών εταιριών».

  Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε υπέρ ποιών δούλευαν και τι μαρκα ειναι οι «εκλεκτοί» αυτοί πράκτορες και γιατί ενώ «εντοπίστηκαν» δεν συνελήφθησαν κι ούτε πρόκειται ποτέ να συλληφθούν;

  υγ.
  Βεβαια το σημαντικο που ΔΕΝ αναφερεται στο παραπανω κομματι, ειναι οτι αυτα τα λαμογια μαρκας Ισραηλ ειχαν και τους βοηθους τους εδω.
  Τους ελληνοφωνους σαγιανιμ δηλαδη.

  Μωρε κατι ειχα ακουσει για δαυτους
  » Να τα πουν στο Ισραήλ αυτά
  Οι «αυτόχθονες» Εβραίοι, τυφλωμένοι από την επιτυχία της Εβραιοκρατίας εγκατέλειψαν κάθε αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση και και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο χωρίς αναστολές.
  Η Εβραία βουλευτής Κάλερ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χριστοφιλοπούλου» που στο Λονδίνο σαν φοιτήτρια ήταν Δεξιά και τώρα είναι ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε την τροπολογία για το γένος «κακόξενη και φοβική, μικρόψυχη και άδικη».
  Αυτό θα έπρεπε να το πει για τις στρατιωτικές σχολές της πατρίδας της ,του Ισραήλ.

  Η ίδια Εβραία σε μια επίδειξη εβραϊκής ηθικής αναφέρθηκε στον τυφλό βουλευτή Κουρουμπλή λέγοντας, «Όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχω να πω μόνο».

  Η Εβραία κ. Κάλερ, είναι η ίδια φορέας του αντισημιτισμού. Μόλις ανοίγει το στόμα της σου έρχεται αυθόρμητα να τη στείλεις σε Κιμπούτζ για αναμόρφωση. Άσε δε μόλις δεις την γουρουνόφατσα της.

  ——–
  Αυτοί οι τύποι, όπως η Καλερ, λέγονται και σαγιανιμ.
  Και εξηγώ: Ενικός: σαγιάν Πληθυντικός: Σάγιανιμ

  Ο πρώην πράκτορας της Μοσσαντ Βίκτωρ Οστροβσκι που έγραψε το βιβλίο « Με την Μέθοδο της Διαφθοράς» αλλά και ο Γκόρντον Τόμας έχουν γράψει εκτεταμένα για τις ενέργειες των σάγιανιμ στις χώρες που τους φιλοξενούν. Οι σάγιανιμ λοιπόν παρέχουν πολυποίκιλη βοήθεια στους πράκτορες του Ισραήλ η οποία μπορεί να είναι παροχή ιατρικής βοηθείας σε μια πληγή από τραυματισμό σφαίρας (μακριά από κλινική η ιατρικό κέντρο χωρίς την ενημέρωση της αστυνομίας) μεγάλο ποσό χρημάτων, ακόμα και συλλογή πληροφοριών τοπικού ενδιαφέροντος αλλά πολύτιμες πληροφορίες για τους πράκτορες του Ισραήλ. Οι σαγιανιμ προέρχονται απ όλες τις τάξεις της κοινωνίες που ζουν. Μπορεί να είναι γιατροί, τραπεζικοί, δικηγόροι, καθηγητές Πανεπιστήμιων δικαστές, «ειδικοί» μάρτυρες σε μια δικαστική υπόθεση, αστυνομικοί , δημοσιογράφοι-προπαγανδιστές, δημόσιοι υπάλληλοι που χειρίζονται διαβαθμισμένα έγγραφα, ανώτεροι υπάλληλοι υπουργείων, ενοικιαστές αυτοκίνητων, ακόμα και κάποιος που διατηρεί κατάστημα ενδυμάτων η κάποιο κέντρο διασκέδασης. Φαντασθείτε αν κάποιος διπλωματικός υπάλληλος ενός κράτους θέλει να μετακομίσει από μια γειτονιά σε άλλη και να προσλάβει (λόγω εξαιρετικά χαμηλής τιμής) μια μεταφορική εταιρία που ιδιοκτήτης της είναι ένας σαγιάν. Τα υπάρχοντα του θα φορτωθούνε στο φορτηγό και θα κάνουν υποχρεωτική στάση σε αποθήκη της Μοσσαντ και θα συνεχίσουν την πορεία τους ΜΟΝΟΝ όταν οι πράκτορες τοποθετήσουν κοριούς σε καίρια έπιπλα του διπλωμάτη όπως το κρεβάτι του και η τραπεζαρία του η το γραφείο του. Έτσι πολύ νωρίς οι οβριοί θα ξέρουν τις σεξουαλικές αδυναμίες του εν λόγω διπλωμάτη αλλά και άλλα μυστικά μελών της οικογενείας του. Συνήθως οι σαγιανιμ είναι εβραίοι με κάποια επιρροή στην κοινωνία και είναι διατεθειμένοι να κάνουν το παν για να βοηθήσουν το κράτος του Ισραήλ εναντίον των εχθρών του (οποίοι δηλαδή αντιτίθενται στην εγκληματική πολιτική του) Οι σάγιανιμ δεν είναι αναγκαίο να αναμειγνύονται ευθέως στην επιχείρηση της Μοσσαντ και πληρώνονται ΜΟΝΟ για τα έξοδα τους. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να είναι 100% εβραίοι και να ζουν εκτός Ισραήλ. Αν και δεν θεωρούνται Ισραηλινοί υπήκοοι η επαφή γίνεται μέσω γνωστών η συγγενών τους που ζουν στο Ισραήλ. Οι πράκτορες έχουν το πρόσταγμα σ αυτή την σχέση και επισκέπτονται τον σαγιάν μια φορά κάθε τρεις μήνες η και συχνότερα με μία συνάντηση που διαρκεί 3-4 ώρες αλλά συμπληρώνεται και με πολλά τηλεφωνήματα μεταξύ τους. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ να δρουν με ένα ελάχιστο αριθμό προσωπικού και να είναι σχεδόν αδύνατον αν εντοπιστούν χρησιμοποιώντας 5-6 άτομα σε μια «βάση» ενώ η αντίστοιχη της CIA χρειάζεται περίπου 100 άτομα. Η ύπαρξη και η χωρίς χρήματα προσφορά υπηρεσιών των κατά τόπους εβραίων μειώνει στο ελάχιστον και τα έξοδα της συντήρησης και ύπαρξης αυτών των «βάσεων» (νοικιασμένα διαμερίσματα ) στην αλλοδαπή. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ας πούμε «έλληνας» σαγιαν δεν θα διστάσει να βοηθήσει τους δολοφόνους της Μοσσαντ ακόμα και αν υποψιάζεται ότι στην τρομοκρατική μελλοντική επιχείρηση τους πιθανόν να τραυματιστούν η και να δολοφονηθούν αλλα αθώα θύματα ακόμα και γείτονες τους.
  Το Ισραήλ τους να ‘ναι καλά!
  Πατρικιος »

  http://deltio11.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.